Loading...
NABEHANDELING 2017-08-05T07:35:46+00:00

NABEHANDELING

Nadat u uw polybetonvloer hebt laten aanleggen door een vakman is het belangrijk om deze vloer jarenlang in topconditie te houden.

Ondanks het feit dat een betonvloer uiterst robuust en zodoende duurzaam is, vergt de toplaag toch enig onderhoud. Deze laag is namelijk onderhevig aan slijtage. Zonder bescherming en onderhoud gaan er onherroepelijk vlekken ontstaan die zich nauwelijks laten verwijderen.

Het dagelijkse onderhoud van een betonvloer kan gedaan worden met water en een PH-neutrale zeep.  Hierbij is het belangrijk dat je de vloer na het schoonmaken goed droog maakt. Anders is het mogelijk dat de kalk van het leidingwater zicht gaat afzetten op de vloer.

Naast het onderhoud is het aan te raden om beroep te doen op je vakman. Dit om te vermijden dat je foute producten gebruikt of de producten op een foute manier aanbrengt. Dit kan ervoor zorgen dat de vloer onherstelbare schade oploopt.

Bescherm je vloer tegen vlekken

Beton is zeer sterk en prima geschikt om vloeren mee te maken maar het is van nature niet echt een waterdicht materiaal. Dat heeft te maken met de structuur van het materiaal en de natuurkundige processen die zich afspelen tijdens het drogingsproces.

Om het indringen van vuil te voorkomen is het noodzakelijk om de betonvloer te beschermen. Dit kan op verschillende manieren gebeuren.

We kunnen de betonvloer beschermen met een natuurlijke olie. Hierbij wrijven we de betonvloer in met een speciale lijnolie. Hierdoor krijgt de vloer een mooie glans en wordt hij iets donkerder van kleur.

 

De tweede manier waarop we de vloer kunnen behandelen is door het impregneren van de vloer. Dit is één van de beste methodes om de vloer jarenlang te beschermen tegen vocht en vuil. Het is belangrijk om dit over te laten aan een expert zodat het resultaat naar behoren is.

De derde optie is het coaten van de betonvloer. Hierbij wordt er een speciale laag van kunsthars op de vloer aangebracht. Het vormt een filmlaagje op het beton waardoor de vloer volledig waterdicht is. Het nadeel van een coating is dat het uitzicht van de vloer lichtjes kan veranderen.

Om ervoor te zorgen dat de betonvloer niet wordt beschadigt is het aan te raden om voor de nabehandeling een beroep te doen op een vakman. Poly-Systems staat garant voor een kwaliteitsvolle aflevering van de werken. U kan vrijblijvend prijzen op maat aanvragen.

OVERTUIGD VAN ONS VAKMANSCHAP? VRAAG HIER UW VRIJBLIJVENDE OFFERTE AAN